×
Usein kysyttyä Blogi
Stratovaari

10.12.2015
Teen asiakkaalleni web-sivustoa Wordpressillä. Asiakas on sitä varten hommannut Elisan Yritysweb-palvelun. Asiakas lähetti palvelun tiedot asennuksia ja hallintaa varten. Lisätietoja, jotka tarvitsen tietääkseni mitä palveluun sisältyy, löytyy seuraavasti:
”Elisa YritysWeb-palvelu on avattu käyttöänne varten. Lisätietoja YritysWeb-palvelusta ja sen lisäominaisuuksista saatte myyjältänne tai osoitteesta http://www.elisa.fi
Oikeest!!! Mikä vaiva olisi ollut laittaa suora linkki sille sivulle, josta tuon palvelun tiedot löytyvät heti.
Menen etusivulle, ei löydy mitään linkkiä Yritysweb-tietoihin. Valitsen Yrityksille -välilehden, en havaitse linkiä Yritysweb -palvelutietoihin. Yritän hakua, saan useita hakutuloksia, mikä on oikea? Arvaan ja klikkaan yhtä hakutulosta. Esiin tulee kirjautumistunnus... Nyt pitäisi soittaa asiakkaalle ja pyytää heidän yrityspalvelujensa tunnus ja salasana... ei näin!
Toivotonta...
Soitan asiakaspalveluun. Kuuntelen automaattivastauslitanian ja odottolen kuunnellen raivostuttavaa pianonpimputusta. Lopulta asiakaspalvelija vastaa. Kerron ongelman. Ilmeisesti sopimukseen kuuluva MySQL  (näin muistan asiakkaani maininneen) puuttuu.  ”Odota soitan välipuhelun” Odotan hetken. ”Joo, näin on. Se asennetaan sinne ja se vie hetken.” Haluan kysellä minkälainen hallintatyökalu My SQL -tietokannalle palvelussa on. ”Se tietokanta on kohta asennettuna sinne hetken päästä.” ???
Voisikohan sen on-line tuen oikeasti laittaa kuntoon ja jos on jo kunnossa (en tiedä kun en löytänyt) niin ainakin niin esille että sen löytääkin. Elisa voisi ottaa mallia pienemmistä palveluntarjoajista. niillä useilla homma toimii mallikkaasti.

vastasi

  2 kommenttia
 1. palstatiimi:
  14.12.2015 15:37

  Hei!

  Kiitos palautteestasi!

  Pahoittelen, etteivät tiedot löytyneet helpolla. Pyrimme kyllä kehittämään ulkoisia sivujamme jatkuvasti. Toivottavasti tulevaisuudessa onnistumme paremmin. Täältä saat vielä aiheeseen kuuluvia ohjeita, mikäli ne ovat vielä tarpeen: elisa.to/1NsjkvU

  Tiia-Maria/Palstatiimi
  http://palsta.elisa.fi

 2. stratovaari:
  14.12.2015 18:06

  Kiitos vastauksesta Tiia-Maria. Asia sitten hoitui muutamien tuntien sinnikkäällä tiedon metsästyksellä. Tein ensimmäistä kertaa WordPress -asennusta noin ”paljaaseen” ympäristöön. Yleensä käyttämissäni palveluissa on valmiina hyvä tuki WordPressille ja cPanel tai vastaava työkalu, joka helpottaa hallintaa kovasti ja antaa paljon mahdollisuuksia palvelujen hallintaan ja säätämiseen itselle sopiviksi. FTP:lläkin hommat sujuvat, niinkuin ennenvanhaan. Onneksi löysin googlaamalla ohjeet WordPress-asennukseen ja päättelin miten homma pitää tehdä. Elisan Yritysweb-tukisivut eivät tässä juuri auttaneet. Nyt asiat ovat kunnossa.

  Pienillä parannuksilla palvelunne olisi paljon helpompi ja vähemmän työläs käyttää. Voisitte ottaa mallia vaikkapa Zonerin palveluista.

  Päättelen että tuo Yritysweb on tarkoitettu teknisimmille osaajille. Itse olen web-designer, jolla on pintapuoliset tekniset taidot ja osaaminen.

Osallistu keskusteluun kommentoimalla: