×
Usein kysyttyä Blogi
Janne_Lausvaara

20.4.2017
Meni tuossa hermot lopullisesti DNA TV:n ja asiakaspalvelun kanssa. Olen joutunut reklamoimaan monta kertaa kahden vuoden ajan ja nyt alkaa irtisanominen olla enemmän kuin lähellä. Syynä on, että palvelussa on monia ongelmia, joista ei olla päästy lopullisesti eroon.

Vastikään kävi esim. niin, että palvelusta katosi kaikki tallenteet aivan yhtäkkiä. Toisella kertaa lapset tulivat keskeyttämään ruuanlaiton, koska kaikki äänet olivat yhtäkkiä kadonneet ja tähän vaivaan olen itsekin törmännyt riesaksi asti monesti.

Peruskäytettävyys jättää myös toivomisen varaa. Meillä jaksoja katsotaan moneen kertaan ja varsinkin lastenohjelmien osalta. Kun jakson on katsonut loppuun, samaa jaksoa ei voi aloittaa seuraavalla kerralla helposti painamalla playta, vaan systeemi pysähtyy tallenteen loppuun. Joka kerta täytyy siis käsin siirrellä kursori jakson alkuun, mistä seuraa, että alkaa aina jo valmiiksi pännimään kun palvelu pitäis laittaa päälle. Lisäksi tallenteiden selaamisen ja poistamisen kanssa on ollut ongelmia. Kun poistat ohjelman, niin tulee viestilaatikko, joka ei lähde pois mistään, vaan selain on päivitettävä.

Netti on nopea eli ongelmat ei johdu siitä. Eikä pitäis olla laitteistakaan kiinni, koska olen pyörittänyt palvelua Mac Minillä selaimen kautta.

Harmillisinta tässä on varmaan se, että nuo ongelmat, joista reklamoin saatiin jo jossain vaiheessa melkein kaikki korjattua. Mutta sitten kun palveluun tuli päivitys, oikeastaan jokainen ongelma palasi takaisin, mistä tuli fiilis että itkeäkö vai nauraa.

DNA TV maksaa periaatteessa vähän eli 6,90 €/kk, mikä olisi sinänsä ok hinta toimivasta palvelusta, mutta on toisaalta niin pieni, että helposti kokee, ettei reklamointi maksa vaivaa. Mutta sitten mietin, että varmaan aika moni muu miettii samalla tavalla, mistä seuraa, että DNA:lla on lauma turhautuneita asiakkaita eikä DNA itse edes tiedä asiasta. Tilanteessa ei siis voita kukaan, päinvastoin.

Pahin turhautuminen tuli kuitenkin huonon asiakaspalvelun takia. Soitin DNA:n tekniseen tukeen yli 20 min puhelun. Totesimme ongelmat yhdessä perusteellisesti ja kysyin voisinko reklamoida tässä samalla asiasta. En kuulemma voi. Mitä ihmettä? Olin juuri käyttänyt aikaa ja antanut paljon vinkkejä, mutta asiakasta haluttiin pompotella edelleen. Kaikki ongelmat on kirjattu juuri teknisen tuen toimesta, joten pitäisikö tässä vaiheessa alkaa uudelleen kirjaamaan ja etsimään uutta yhteystietoa, kun viesti voidaan välittää tehokkaammin talon sisällä.

Ratkaisuehdotus: jos operaattorit haluaisivat toimia asiakaslähtöisesti, asiakkaan pitäisi pystyä hoitamaan asia yhdeltä luukulta. Ok, tämä tarkoittaa, että DNA:n teknisen tuen täytyy osata myös asiakaspalvelu edes jonkin verran. Henkilöstöä täytyy ehkä kouluttaa, mutta lopulta kyse on siitä halutaanko toimia asiakaskeskeisesti.

Tästäkin voisi tehdä joukkoreklamaation. Saa jakaa.

DNA Asiakaspalvelu vastasi

24.5.2017 09:36

Asia on käsitelty asiakkaan kanssa jo tuolloin huhtikuussa.

  2 kommenttia
 1. Olli / Nonono.io:
  20.4.2017 14:53

  Moi Janne, reklamaatio välitetty eteenpäin!:)

 2. DNA Asiakaspalvelu:
  24.5.2017 09:36

  Asia on käsitelty asiakkaan kanssa jo tuolloin huhtikuussa.

Osallistu keskusteluun kommentoimalla: