×
Usein kysyttyä Blogi
harmitus

10.4.2017
Reklamoin isäni puolesta, jolla oli Elisan laajakaista kotona. Hän joutui taloyhtiön päätöksen takia vaihtamaan Elisalta toiseen yhtiöön, ja tämän muutoksen myötä hänen tietokoneensa tietoturva-asiat vaativat selvitystä. Isäni joutui soittamaan apua tietoturva-asioissa Elisan puhelinpalveluun. Hän etsi asiakaspalvelun numeron Elisan nettisivuilta, ja kun puhelu oli käynnissä, Elisalta kysyttiin lupaa ottaa isäni tietokone etäohjaukseen. Tässä vaiheessa ei ilmoitettu, kauanko tuossa suunnilleen kestäisi, eikä muutenkaan kustannuksista ollut puhetta.
Itse puhelussa kesti yhteensä noin 15 minuuttia ja asia saatiin lopulta ratkaistua, mutta isälleni ei missään vaiheessa kerrottu, eikä nettisivuilla lukenut, että puhelun soittaminen on hyvin kallista. Näin ollen hän sai tästä puhelusta yllättäen lähes 150 euron laskun. Hän kävi jo Elisan liikkeessä Tampereella selvittämässä asiaa, ja siellä autettiin hyvin ystävällisesti ja selvitettiin asiaa laskutuksesta asti, mutta ei tarjottu minkäänlaista hyvitystä.
Mielestäni tällaisessa tilanteessa tulisi ilmoittaa puhelun hinta selkeästi puhelinnumeron yhteydessä, tai viimeistään siinä kohtaa, kun soittaja ohjataan Omaguru-palveluun. Siksi minä ja isäni toivomme hänelle hyvitystä näin suuresta puhelinlaskusta, johon hän ei ollut varautunut.

Elisa Palstatiimi: vastasi

11.4.2017 11:27

Moikka harmitus ja kiitos palautteestasi! Nettisivuillamme on erikseen sekä OmaGurun että asiakaspalvelun yhteystiedot ja nyt ilmeisesti oli isäsi soittanut OmaGuruun, josta sivuillamme (https://elisa.fi/asiakaspalvelu/yhteystiedot) mainitaan seuraavasti: Soita Elisan Omaguruun Henkilökohtainen apu puhelimitse tai paikan päällä! Omaguru auttaa, kun asiasi koskee käytönopastusta tai asetuksia. Jos epäilet häiriötä Elisan laitteissa, verkossa tai palvelussa, tee häiriöilmoitus asiakaspalveluumme. Puh. 0600 900 30 (2,28 €/min + mpm/pvm) tai http://www.omaguru.fi Avoinna ma-pe 8-21, la 9-17. Tuo hinta ja palvelun tarkoitus on siis kerrottu etukäteen sivuillamme ja lisäksi hinta mainitaan puhelun alussa nauhoitteella. 15 minuutin puhelusta tulisi hintaa 34,20 euroa + pvm/mpm, joten mielelläni selvittäisimme asiaa uudelleen suoraan isäsi kanssa. Tuossa on nyt jokin väärinkäsitys laskun tulkinnassa tai jokin muu syy, jonka vuoksi ei nämä tiedot nyt täsmää. Voisitko pyytää isääsi olemaan yhteydessä asiakaspalvelumme numeroon 010 190 240 (pvm/mpm) tai vaihtoehtoisesti jättämään aivan maksuttoman soittopyynnön sivun https://elisa.fi/asiakaspalvelu/yhteystiedot/ oikeasta alareunasta ja selvitämme mielellämme asian hänen kanssaan. 🙂 Matias / Elisan sometiimi

  3 kommenttia
 1. Olli / Nonono.io:
  10.4.2017 22:28

  Moi Harmitus, asiasi otettu hoitoon! 🙂

 2. Palstatiimi:
  11.4.2017 11:27

  Moikka harmitus ja kiitos palautteestasi!

  Nettisivuillamme on erikseen sekä OmaGurun että asiakaspalvelun yhteystiedot ja nyt ilmeisesti oli isäsi soittanut OmaGuruun, josta sivuillamme (https://elisa.fi/asiakaspalvelu/yhteystiedot) mainitaan seuraavasti:

  Soita Elisan Omaguruun

  Henkilökohtainen apu puhelimitse tai paikan päällä!

  Omaguru auttaa, kun asiasi koskee käytönopastusta tai asetuksia. Jos epäilet häiriötä Elisan laitteissa, verkossa tai palvelussa, tee häiriöilmoitus asiakaspalveluumme.

  Puh. 0600 900 30 (2,28 €/min + mpm/pvm) tai http://www.omaguru.fi
  Avoinna ma-pe 8-21, la 9-17.

  Tuo hinta ja palvelun tarkoitus on siis kerrottu etukäteen sivuillamme ja lisäksi hinta mainitaan puhelun alussa nauhoitteella.

  15 minuutin puhelusta tulisi hintaa 34,20 euroa + pvm/mpm, joten mielelläni selvittäisimme asiaa uudelleen suoraan isäsi kanssa. Tuossa on nyt jokin väärinkäsitys laskun tulkinnassa tai jokin muu syy, jonka vuoksi ei nämä tiedot nyt täsmää.

  Voisitko pyytää isääsi olemaan yhteydessä asiakaspalvelumme numeroon 010 190 240 (pvm/mpm) tai vaihtoehtoisesti jättämään aivan maksuttoman soittopyynnön sivun https://elisa.fi/asiakaspalvelu/yhteystiedot/ oikeasta alareunasta ja selvitämme mielellämme asian hänen kanssaan. 🙂

  Matias / Elisan sometiimi

 3. Lauriks:
  23.4.2017 21:33

  Olen itsekkin myös useaan otteeseen tuonne joutunut soittaa elisan asioissa. Nettisivuilla mainitaan että puhelun hinta on 2,28 euroa minuutilta + normaali matkapuhelu- tai paikallisverkkomaksu, ja mielestäni tuollaiselle palvelulle aivan liian kallis hinta jopa elisan liittymistä soittaessa ;(

Osallistu keskusteluun kommentoimalla: