×
Usein kysyttyä Blogi
Olli.K

2.5.2017
Twiittasin HSL:lle kysymyksen HSL:n mobiililipusta ja annoin palautetta huonosta käytettävyydestä. Ihmettelin, miksi sovellus on pidettävä auki, jotta lippu olisi voimassa vaikka tämä ei ole kovin käytännöllistä. Vastauksen saatuani kysyin, eikö mobiililipun voimassapysymistä voisi ratkaista jollain toisella tavalla, jolloin minua kehotettiin lähettämään palautteeni vielä erikseen HSL:n palautelaatikkoon (jossa käsittelyaika 3vk?). Selitykseksi sain vielä, ettei Twitter palvele kovin hyvin palautekanavana ja että olisi parempi, että kirjoitan ehdotukseni lisäksi edellä mainittuun palautekanavaan.

HSL vastasi

2.5.2017 17:53

Hei Olli! Tulkitsinkohan nyt oikein, että jäit pohtimaan miksi ihmeessä HSL ohjaa jättämään palautteet hitaanpuoleiseen palautejärjestelmään. Yritän kertoa muutamia näkökulmia: HSL saa vuodessa 30 000-40 000 palautetta. Palautteet jaetaan alan asiantuntijoille ja kuljettajia koskevat palautteet liikennöitsijöille, jotka ajavat tilaamaamme liikennettä. Palautejärjestelmästä on se hyöty, että sen avulla voi katsoa mihin palautteisiin on vastattu, miten ja milloin – ja toisaalta patistaa avoimena olevien palautteiden loppuun käsittelyä. Twitteröidyt palautteet joko kopioidaan edelleen palautejärjestelmään tai sitten kehotetaan asiakasta kirjoittamaan ne palautejärjestelmään. Joskus on hyvä, että asiakas kertoo omin sanoin näkemänsä ja kokemansa. Eli tässä viestiin vastanneella henkilöllä on ollut ajatuksena, että kehitysidea päätyisi palautejärjestelmän kautta vastuuhenkilölle ja hänen tulisi kuitata, että viesti on luettu ja vastaanotettu – vähintään. Sari Kotikangas, viestintäpäällikkö, HSL

  2 kommenttia
 1. Olli / Nonono.io:
  2.5.2017 17:35

  Moi Olli, palaute välitetty HSL:lle. Saat ilmoituksen heti heidän vastauksesta ja muiden kommenteista! 🙂

 2. Sari Kotikangas98:
  2.5.2017 17:53

  Hei Olli! Tulkitsinkohan nyt oikein, että jäit pohtimaan miksi ihmeessä HSL ohjaa jättämään palautteet hitaanpuoleiseen palautejärjestelmään. Yritän kertoa muutamia näkökulmia: HSL saa vuodessa 30 000-40 000 palautetta. Palautteet jaetaan alan asiantuntijoille ja kuljettajia koskevat palautteet liikennöitsijöille, jotka ajavat tilaamaamme liikennettä.
  Palautejärjestelmästä on se hyöty, että sen avulla voi katsoa mihin palautteisiin on vastattu, miten ja milloin – ja toisaalta patistaa avoimena olevien palautteiden loppuun käsittelyä.
  Twitteröidyt palautteet joko kopioidaan edelleen palautejärjestelmään tai sitten kehotetaan asiakasta kirjoittamaan ne palautejärjestelmään. Joskus on hyvä, että asiakas kertoo omin sanoin näkemänsä ja kokemansa. Eli tässä viestiin vastanneella henkilöllä on ollut ajatuksena, että kehitysidea päätyisi palautejärjestelmän kautta vastuuhenkilölle ja hänen tulisi kuitata, että viesti on luettu ja vastaanotettu – vähintään. Sari Kotikangas, viestintäpäällikkö, HSL

Osallistu keskusteluun kommentoimalla: