×
Usein kysyttyä Blogi
Maailmanmatkaaja

8.6.2017
Lensin Finnairilla Roomasta Helsinkiin muutama päivä sitten. Lento lähti melkein puoli tuntia myöhässä, mutta saapui kuitenkin Helsinkiin ajallaan. Palvelu oli ystävällistä ja homma toimi kuin lentokoneen vessa. Helsingin päässä meitä kuitenkin odotti hieman hämmennys, sillä missään ei näkynyt opasteita matkatavara-aulaan. Yleensä lennoilta saapuessa opasteet ovat selkeästi esillä, mutta nyt niitä emme nähneet missään. Ajattelimme seurata japanilaisia turisteja (virhe) ja päädyimme aivan väärään paikkaan, jonka jälkeen jouduimme tulemaan passitarkastuksesta läpi toisen kerran väärään suuntaan ja kysymään neuvoa henkilökunnalta. Saimme ystävällistä opastusta, mutta myös kommentin, että tällä portilla nuo opasteet ovat hieman epäselvät.
Harmitus ei ollut suuri eikä haittaa päässyt syntymään, mutta jos kerran on tiedossa, että opasteet ovat huonot niin eikö niitä voisi parantaa?
Toivoisin reagointia tai ainakin vastausta asiaan täällä, sillä meidän lisäksi myös eräs pari kertoi harhailleensa alueella ja myöhästyneensä junasta tästä syystä.

Finavia vastasi

13.6.2017 09:31

Hei Maailmanmatkaaja, kiitos palautteestasi! Ikävä kuulla, että matkustuskokemukseesi on sisältynyt tällä kertaa epäselvyyksiä. Meidän pyrkimyksemme Finavialla on varmistaa, että kaikkien matkanteko Helsinki-Vantaalla ja muilla lentoasemillamme on mahdollisimman sujuvaa ja helppoa. Kehitämme lentoasemia jatkuvasti, joten kaikki palaute on meille arvokasta. Itse asiassa Helsinki-Vantaan opasteita uusitaan juuri parhaillaan, joten palautteesi tulee erittäin otolliseen aikaan. Välitämme sen opasteista vastaavalle tiimille, jotta palaute voidaan ottaa kehitystyössä huomioon. Nyt olisi muuten tarjolla ainutlaatuinen tilaisuus päästä kehittämään Helsinki-Vantaata laajemminkin. Haemme 200:aa testimatkustajaa testaamaan kentällä avautuvaa uutta eteläsiipeä, voit lukea lisää ja hakea mukaan täältä: https://www.finavia.fi/fi/lentoasemat-kehittyvat/helsinki-vantaa/hae-testimatkustajaksi-6.7.2017/ Toivottavasti seuraava visiittisi Helsinki-Vantaalla sujuu vaivattomammin. Mukavaa alkanutta kesää!

  5 kommenttia
 1. Olli Nonono.io:
  8.6.2017 17:17

  Moi Maailmanmatkaaja, palaute välitetty Finnairille sekä Finavialle! Saat ilmoituksen vastauksesta sähköpostiisi:)

 2. Finavia:
  13.6.2017 09:31

  Hei Maailmanmatkaaja,

  kiitos palautteestasi! Ikävä kuulla, että matkustuskokemukseesi on sisältynyt tällä kertaa epäselvyyksiä. Meidän pyrkimyksemme Finavialla on varmistaa, että kaikkien matkanteko Helsinki-Vantaalla ja muilla lentoasemillamme on mahdollisimman sujuvaa ja helppoa.

  Kehitämme lentoasemia jatkuvasti, joten kaikki palaute on meille arvokasta. Itse asiassa Helsinki-Vantaan opasteita uusitaan juuri parhaillaan, joten palautteesi tulee erittäin otolliseen aikaan. Välitämme sen opasteista vastaavalle tiimille, jotta palaute voidaan ottaa kehitystyössä huomioon.

  Nyt olisi muuten tarjolla ainutlaatuinen tilaisuus päästä kehittämään Helsinki-Vantaata laajemminkin. Haemme 200:aa testimatkustajaa testaamaan kentällä avautuvaa uutta eteläsiipeä, voit lukea lisää ja hakea mukaan täältä: https://www.finavia.fi/fi/lentoasemat-kehittyvat/helsinki-vantaa/hae-testimatkustajaksi-6.7.2017/

  Toivottavasti seuraava visiittisi Helsinki-Vantaalla sujuu vaivattomammin. Mukavaa alkanutta kesää!

 3. Maailmanmatkaaja:
  13.6.2017 11:43

  Hei ja kiitos vastauksesta. Mukava kuulla, että asia oli ajankohtainen ja että myös muutosta on tulossa!

  Ajattelin ottaa asian esiin koska en mielestäni nyt ihan penaalin tylsinkään kynä ole ja silmät on auki myös lentokentillä, joten jos me eksyimme niin todennäköisesti moni muukin on kävellyt harhaan:D Kiva jos voi olla siis myös muille avuksi.

  Mielenkiintoinen tilaisuus tuo testimatkustajajuttu, täytyy tutkailla tarkemmin.

  Tästä kyllä täydet 5/5 tähteä Finavialle vastauksesta. Ylitti odotukset koko Nonono-palvelu, kiitokset myös tänne.

 4. Janne Kekkonen45:
  28.6.2017 08:43

  Hki-Vantaan lentokentällä nämä porteilta näkyvät opasteet matkalaukkujen noutopisteisiin ovat muuttuneet parin viime vuoden aikana erittäin sekaviksi. Millään muulla isolla kansainvälisellä lentokentällä en ole vastaavaa kehitystä havainnut ja useimmilla kansainvälisillä lentokentillä ei ole edes mahdollista poistua kentältä, kulkematta kyseisen alueen ohitse. Hki-Vantaan kentällä mahdollisuus on jokseenkin jopa häiritsevä sieltä/sinne paljon matkustavalle.

 5. Mika Outola:
  29.6.2017 18:08

  Samoin kävi täällä. Tulin Milanosta Finnairin koneella ja matkatavaranoutopiste-opaste vilahti heti alussa ohi eikä toista opastetta löytynyt, joten väärin meni.

Osallistu keskusteluun kommentoimalla: