×
Usein kysyttyä Blogi
Mikko S.

22.5.2017
Kyseessä on siis modeemin hankinta ja Dna:n laite Dna Valokuitu Plus modeemi (Sagemcom f-3686ac).
Ostettaessani liittymää (vanhaan asuntoon jossa oli kaapelinetti) ja kaapelimodeemi-laitetta, kysyin ja varmistin laitteen porteista. Laitteessa sanottiin olevan Wan-portti, jonka kautta voi laitetta käyttää reitittävänä modeemina ethernet-verkossa (tämä myös vaikutti ostopäätökseeni ostaa tämä laite, koska koskaan ei tiedä milloin muutto tai muu suunnitelman muutos matkalle tulee). Muutettuani asuntoon jossa käytössä on ethernet-tekniikalla toteutettu internet-yhteydet, tuli huomattua että kyseinen laite ei toimikaan wan portin kautta millään tavalla. Dna Kaupassa sekä asiakaspalvelussa sanotaan vain, että "Kyllä se toimii ethernet verkossakin..".
Itse laitetta olen käyttänyt Dna Kaupassa pariin otteeseen ja pyytänyt päivitettyä versiota, sain kaksi uutta laitetta ja molemmissa vanha versio, eikä kuulemma uusinkaan versio auta vikaan (näin Dna foorumilla sanotaan) eriacta online.
Ja myös se että nyt on kaksi kertaa Dna:n asiakaspalvelijat väittäneet vastaan, että ei tuo modeemi toimi ethernet-netin kautta mutta silti hetken asioita tarkasteltuaan sanonut että kyllä se toimii. Siitä ei kovin hyvä maku jää suuhun kun joutuu "väittämään" vastaan ja ehdotetaan että maksa laite pois niin homma sillä "selvä".. Vaikka se ei itse tätä wan-portin toimimattomuutta korjaa, josta muutkin kärsii.

DNA Asiakaspalvelu vastasi

24.5.2017 09:53

Hei Mikko! DNA Valokuitu Plus –modeemi F-3686AC on pääasiassa tarkoitettu käytettäväksi kaapeliverkon talouksissa. Modeemista löytyy myös WAN-portti, mikä mahdollistaa laitteen käyttämisen toisen yhteyden reitittämiseen tarvittaessa myös useissa ethernet-kiinteistöissä. Varsinaisesti Ethernet-talouksiin meillä on myynnissä DNA Valokuitu Plus- modeemi DG200AC. Olisi aina erittäin suositeltavaa käyttää modeemia ja/tai reititintä, joka on tarkoitettu nimenomaiseen kohteeseen sillä tähän laitteen ohjelmisto ja myös ohjeet on säädetty. Emme varsinaisesti mainosta F-3686AC:ta Ethernet-talouksien reitittimenä. WAN-portti on laitteessa lisäominaisuus, minkä pystyy kyllä aktivoimaan WEB-käyttöliittymästä polusta: Status-Connection-Ethernet WAN Mode-Enabled. Kyseistä lisäominaisuutta ei kuitenkaan ole testattu kaikissa tapauksissa tai ympäristöissä, joten sen toimintavarmuutta jokaisessa Ethernet-kohteessa tai reitittimenä kaikissa tilanteissa ei voida taata. Jos siis olet tätä portin aktivointia kokeillut, mutta se ei sinulla huoneistossasi toimi on tilanne valitettavastise, että tähän tarkoituseen tulisi hankkia toinen laite.

  4 kommenttia
 1. Olli Nonono.io:
  23.5.2017 08:47

  Moi Mikko, asia välitetty DNA:lle. Saat sähköpostiin ilmotuksen välittömästi kun DNA tai joku muu kommentoi julkaisua!:)

 2. DNA Asiakaspalvelu:
  24.5.2017 09:53

  Hei Mikko!

  DNA Valokuitu Plus –modeemi F-3686AC on pääasiassa tarkoitettu käytettäväksi kaapeliverkon talouksissa. Modeemista löytyy myös WAN-portti, mikä mahdollistaa laitteen käyttämisen toisen yhteyden reitittämiseen tarvittaessa myös useissa ethernet-kiinteistöissä.

  Varsinaisesti Ethernet-talouksiin meillä on myynnissä DNA Valokuitu Plus- modeemi DG200AC. Olisi aina erittäin suositeltavaa käyttää modeemia ja/tai reititintä, joka on tarkoitettu nimenomaiseen kohteeseen sillä tähän laitteen ohjelmisto ja myös ohjeet on säädetty.

  Emme varsinaisesti mainosta F-3686AC:ta Ethernet-talouksien reitittimenä. WAN-portti on laitteessa lisäominaisuus, minkä pystyy kyllä aktivoimaan WEB-käyttöliittymästä polusta: Status-Connection-Ethernet WAN Mode-Enabled. Kyseistä lisäominaisuutta ei kuitenkaan ole testattu kaikissa tapauksissa tai ympäristöissä, joten sen toimintavarmuutta jokaisessa Ethernet-kohteessa tai reitittimenä kaikissa tilanteissa ei voida taata.

  Jos siis olet tätä portin aktivointia kokeillut, mutta se ei sinulla huoneistossasi toimi on tilanne valitettavastise, että tähän tarkoituseen tulisi hankkia toinen laite.

 3. Mikko S.:
  25.5.2017 09:15

  Moikka,

  Niin tässähän on myös se, ettei tuo WAN-portti monenmoisen testaamisen jälkeen yksinkertaisesti vain toimi vaikkakin WAN Mode = Enabled. Ainakin foorumin mukaan monella mullakin ongelmaa tuon kanssa, joten minkälaisissa ympäristöissä olette tuota WAN-porttia testanneet?

  Pieni ajatusleikki: Sama kuin ostaisin hybridi-auton, koska sähkömoottorit ovat kiva lisä autossa, mutta kaupan jälkeen huomaisin ettei se sähköpuoli toimikkaan niinkuin pitäisi. Silloinhan luonnollisesti menen kauppiaan luo ja kerron asiasta, jolloin virhe yleensä menee takuun piikkiin.

  Enhän minä voi tuota modeemia kenellekkään myydä koska se on ”viallinen” ja nyt itse maksan täyden summan teille laitteesta ilman minkäänlaisia hyvityksiä.

 4. dnaperimät:
  6.10.2017 00:27

  Eu ja kuluttajaki on puolellasi ja mikään määräaika ei sido jos tavarassa on vika tai se ei toimi kuten on luvattu.
  Tuo firma vaan tahtoo luistaa asiassa mutta yleensä auttaa kun juttelee kuluttajaviranomaisten kanssa tai lakimiehen kautta 🙂

Osallistu keskusteluun kommentoimalla: